Välkomna hit!

Då var man ny exklusiv toppbloggare här på Malmölife.se. :) Det känns verkligen jättespännande och jag ser fram emot denna resan. Jag bloggade tidigare på Vimedbarn.se och för er nya läsare så går det bra att klicka in HÄR för att läsa mina gamla inlägg. Alla inlägg är nämligen inte överflyttade hit. Det är också lite småfix som ska ordnas här i bloggen som tex fixa till kategorierna då de är lite tokiga men det mesta är iaf klart.

Ny topploggare header

Jag kan börja med att berätta att de nya bilderna på header och profilbild är tagna av fotografen Emelie som är grymt duktig och hon finns i Staffanstorp där jag också bor. Så vill ni ha hjälp till nya headerbilder så hjälper hon gärna till. Hennes facebooksida hittar du här.

Välkomna alla nya läsare och även ni gamla trogna läsare. Lika bra att göra en presentation för er som är nya.

Jag heter Ann-Sofie Sojka som ni märkt men i bloggvärlden kallas jag endast Sojka. Det har till och med gått så långt att även vänner kallar mig Sojka ha ha. Många tror att mitt efternamn är finsk och att jag är därifrån men så är det inte. Mitt efternamn kommer från min mamma som var från Polen. Hon gick tyvärr bort för snart 6 år sen. Saknar henne fortfarande så jag går sönder vid tanken. Hon föddes i Bielskobiawa som ligger i södra Polen och tror bara dem som har det efternamnet kommer därifrån. Vad jag hört iaf. Sojka betyder nötskrika på Polska och det är en fågel. Sojka är även mitt varumärke som jag dessutom har varumärkesskyddat. Jag driver nämligen flera företag så att vara entreprenör med många bollar i luften är jag.

Så lite om mina företag. Förutom bloggen så driver jag Sojka Design där jag designar snuttefiltar och också skänker 10:- per såld snuttefilt till välgörenhet. Ni kan läsa mer om det HÄR. Snuttefilten har dessutom en lite Sojka på sig. :)

Nästa företag är att jag är oberoende återförsäljare av Forever living products. Basen i de flesta produkterna är ekologisk odlad Aloe Vera. Företaget är den största odlaren av Aloe Vera och står för 80% av världens plantager. Populärast är vår Aloe Vera gel som drick av flera miljoner människor på denna jord. Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst men ni kan gå in själv och läsa på min hemsida HÄR.

Sen över till mitt sista företag men absolut inte det minsta. Jag är certifierad nagelteknolog och har min lilla studio hemma. Jag bygger med gelé och har jobbat med det sen 2009. Min hemsida hittar ni HÄR.

IMG_4410Jag bor med min blivande man som kallas M i bloggen tillsammans med våra 2 underbara men busiga pojkar. Isak blir 5 år i september och Elias 2 år i mars. Pappan är från Irak så därför deras fina drag som de fått från sina pappa. Vi gifter oss i april så det kommer bli en del bloggande om det. Och detta efter att vi varit förlovade i 5 år och tillsammans i 8 år till sommar.

Vi flyttade till Staffanstorp för ca 1,5 år sedan och trivs jättebra i vår fina bostadsrätt här. Bra skolor och lugna område. Vi kände att vi ville ge en tryggare uppväxt än vi själva haft i Malmö. Jag är född och uppvuxen i Malmö och vi båda älskar verkligen Malmö och är där ofta då familj och vänner bor där. Sen älskar jag ju shopping i Malmö. 😉

Tillbaka till mitt ursprung. För det är också så att min biologiska far också är från Polen. Dock har han även Vitryskt blod i sig. Kanske därför man inte ser så Polsk ut. Alla tror jag är svensk och skulle inte gissat på något annat. Jo Finland då, då alla tror det om mitt efternamn ha ha. Men nej inte en droppe svenskt i mig trots att jag känner mig till 80% svensk. Men jag är uppväxt med en svensk pappa som är far till mina syskon men som jag kallar pappa sen 25 år sen.

Jaha det finns ju hur mycket som helst att berätta. Min ni får fråga om det är något ni undrar. Kanske kul att veta lite mer om min bakgrund? Jag växte upp på områden som Nydala/Hermodsdal/Gullviksborg, ja det säger ju en del om varför man kanske inte har den bästa erfarenhet av områden och skolor i Malmö. Men samtidigt som jag tycker om rätt mycket av min uppväxt så gick det lite snett för mig ett tag. Kunde ha gått rätt illa men jag vända rätt på mitt liv. Jag har haft det extremt tufft på många sätt och jag har verkligen fått kämpa och bygga upp mitt liv från scratch. Skulle jag berätta vissa saker som jag varit med om i mitt liv så skulle ni alla tro och kunna gissa det men jag har lagt det bakom mig så finns ingen anledning att rota i det. Men tror att det syns i mina ögon. Jag kan själv se det i andras ögon om hur mycket de själv gått igenom. Kanske lite det jag fastnade för hos M. Vi förstår varandra. Vi är jordnära. Vi är båda tacksamma varje dag att vi lever, är friska, har friska barn, har tak över huvudet, mat på bordet och har det så bra som vi har det. Vi är riktiga kämpar och även om jag tycker det är kul med tex en märkesväska så känns det inte som det viktigaste. Jag är nöjd med det jag har och siktar inte på prylar i mitt liv. Även om jag kan tycka det är kul att unna mig ibland. Men har man någon gång varit på botten så vet man vad jag pratar om och man ser livet på ett helt annat sätt.

IMG_4120M är på bilden längst till vänster. Min stiliga M som jag älskar till rymden och tillbaka som Isak brukar säga. Älskar hur pottan ligger i centrum av bilden. asg 😀

Nära vänner & familj. Finns det något viktigare?

Jag och M har byggt upp ett fantastiskt liv ihop. Så jäkla coolt när man tittar tillbaka. Vi har inte blivit serverade något!

Själv gick jag ut Hotell & restaurang programmet med inriktning servering och jobbade många många år med det. Samtidigt som det är något av det värsta jag gjort så också något av det bästa. Det har gett en skinn på näsan och man klagar verkligen inte lätt och man är grymt tacksam över vad man gör idag. Det krävs mycket för att man idag ska klaga. Men samtidigt hade man ju skit kul de åren i restaurangbranschen. Fest nästan varje dag och komma in VIP på alla ställen i Malmö. Ja en lite partyprinsessa har man allt varit så jag kan inte säga att jag inte levt ut till fullo på den tiden. 😉

Blogga har jag gjort sen 2010 då jag blev gravid med första barnet. Det blev som min dagbok och bloggen växte sig större och större. Jag började gå på bloggevent och lärde känna andra bloggare och upptäckte den härliga bloggvärlden som blir en livsstil. Från början var det mycket barn, barn, barn och barnprylar i bloggen men efterhand så tycker jag den har blivit mer en livsstilsblogg än en mammablogg. Men det är ju ett naturligt inslag med barnen i bloggen så det kommer massor upp om de hela tiden. Men även min sida som inspireras av hälsa, positivt tänkande och träning. Jag är driftig, kreativ, lojal, glad, social med stor social kompetens. Flexibel, omtänksam och gillar att få min omgivning att må bra. Jag är envis och inte nöjd fören ett projekt är avslutat och saker och ting ska helst ha skett igår.

Så nu har jag berättat en del. Nu får ni gärna berätta vem ni läsare är. Kul att läsa. Men ställ gärna några frågor om ni undrar något? 😀 Puss & kram <3

Följ mig gärna på:

Instagram: sojka.nu

Facebooksida: https://www.facebook.com/Sojka.se

Blogglovin: https://www.bloglovin.com/blogs/sojka-malmo-life-13574037

Ann-Sofie Sojka

33 reaktion på “Välkomna hit!

 1. DeMarkey

  OMG vad kul tjejen!! Grattis till att bli toppbloggare här på sidan. Vad kul att ha en egen sida för sitt län, det känns omöjligt att välja sida i Stockholm.. finns för mycket. Och inte alla första sidor så som jag vill ha dom.
  Hoppas det blir bra här, undrade om du verkligen trivdes därborta, känns inte som att man syns speciellt mycket där eller så är det bara jag som är så van med AFF sida som har en bra första sida med alla som nyss bloggat syns tydligt och en bra uppdaterad topplista även om toppbloggarna även är med i den..

  Men hur som helst, kul att läsa lite om dig!
  Stor kram och lycka till finaste.
  Ps. Visste inte att du var från Polen och lite Vitryss också, himla skoj att få veta och läsa faktiskt!! :)

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ Inläggsförfattare

   Hi hi tack fina du! Jo då jag trivdes också bra på förra sajten men när jag fick frågan om att bli toppbloggare här så kändes det så rätt.
   Vad roligt att även någon av mina gamla läsare hade glädje av informationen om mig. 😀

   Kram och tack än en gång! <3

   Svara
 2. Louise

  Så kul Sojka :-). Önskar dig all lycka. Önskar att jag hade din energi till det du gör, men jag skriver ju bara om mitt liv, men nu händer det saker här kan jag säga, men inte så roliga tyvärr.
  Lycka till igen.

  Kramar

  Svara
 3. Pingback: Ännu en ny bloggare på Malmö Life | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

 4. MrsRa

  Va kul att höra om ditt liv och din famil. Vad kul att ni ska gifta er, själv planerar vi mitt och min mans liv tillsammans, vilket inte är så himla lätt då han fortfarande bor i Kairo. Men man får inte ge upp och det verkar som du vet vad jag menar
  Massor kramar från mig

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ Inläggsförfattare

   Oj då nä förstår att det inte är lätt då! =O Är han därifrån då. Ah då måste han komma hit så ni kan gifta er? Nä man ska aldrig ge upp för kärleken! 😉 kram <3

   Svara
 5. En Slags Verklighet

  va kul! Fin beskrivning av dig själv och vilken vacker bild! Känner igen mig i det där om att gå från barnblogg till livsstil. Har gjort samma resa och nu kände jag att ett namnbyte (var SjungandeMamman innan) behövdes för att få en mer rättvisande bild av bloggens innehåll. Kul att följa dig!

  Kram

  Svara
 6. Pingback: ♥ Sojka ♥ | ☆Häxan på Videstigen☆

 7. Videhexan

  Hello Love!

  Jag har nu lagt ut ett inlägg och det ligger som första inlägg, kommer inte lägga nåt nytt förrän på tisdag.
  Jag lade även en länk av din header i menyn, det är det minsta jag kan göra <3.

  Du kan länka till http://videhexan.com/om/ sedan.
  Kram! och ha en bra lördag/mellokväll!
  /Hon som mumlar över rökelser och sprider glädje…

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ Inläggsförfattare

   Åh fining vad söt du är! :) Tack! Jag återkommer med länk till dig! Ska se till att få upp det imorgon! 💖 kram och hoppas också du får en underbar kväll! 💖💖

   Svara
 8. Pingback: Bloggtips! | La Madre

 9. Pingback: Bloggtips! | Mamma Malin

 10. Pingback: Sojkadesign | SOJKA | Livstetriset, mitt liv är inget jäkla pussel!

 11. Pingback: Jag blir exklusiv toppbloggare! | SOJKA | Livstetriset, mitt liv är inget jäkla pussel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>